Nieuws - Terraform Labs vraagt faillissement aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Terraform Labs vraagt faillissement aan

Terra Luna (LUNA)
Terra Luna Classic (LUNC)
VS
Faillissement
Terraform Labs vraagt faillissement aan

Ondertussen wacht Terra-oprichter Do Kwon in Montenegro op zijn uitlevering aan de VS. Hij wordt daar aangeklaagd door de SEC voor fraude.

Volgens documenten van de faillissementsrechtbank in Delaware, VS, heeft Terraform Labs op 21 januari faillissement aangevraagd. Volgens de documenten heeft het bedrijf schulden tot $500 miljoen.

Terraform Labs was belast met de ontwikkeling van de algoritmische stablecoin UST. Toen deze in mei 2022 zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor, zette dit een vicieuze spiraal in gang die leidde tot de ondergang van zusterproject Terra (LUNA) en dus ook de stablecoin.

De CEO van Terra, Do Kwon, vluchtte in de nasleep van de ineenstorting, maar werd gearresteerd in Montenegro voor het vervalsen van een paspoort. Hij wacht nu op uitlevering aan de VS, waar hij beschuldigd wordt van fraude.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission voert sinds februari vorig jaar een procedure tegen Terraform Labs en Do Kwon. Dit werd echter onlangs uitgesteld vanwege slechte weersomstandigheden in de VS. Het bedrijf wordt ook geconfronteerd met een rechtszaak in Singapore.

Na de ontsnapping van Kwon ging het project uit elkaar. Het Terraform-team zette LUNA voort in een nieuwe vorm. De oorspronkelijke coin werd "LUNA Classic" (LUNC).

LUNA, LUNC en de stablecoin UST kenden in de loop van de ontwikkelingen herhaaldelijke prijssprongen, wat sommige beleggers hoop gaf op een opleving.

Sinds het nieuws over het faillissement zijn LUNC en LUNA echter met vijf procent gedaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven