Nieuws - Terra (LUNC) boekt grootste koerswinst in meer dan een jaar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Terra (LUNC) boekt grootste koerswinst in meer dan een jaar

Terra Luna Classic (LUNC)
Terra Luna (LUNA)
Koersupdate
Terra (LUNC) boekt grootste koerswinst in meer dan een jaar

De tokens van het Terra ecosysteem, die eigenlijk dood waren verklaard, zijn de verrassende winnaars van de dag in de altcoin sector. Waarom Terra's cryptocurrencies stijgen.

De tokens van het Terra ecosysteem maken momenteel een schitterende prijsrally door. Volgens gegevens van Coingecko maakt de stablecoin TerraClassicUSD (USTC), voorheen UST, de sterkste groei door.

USTC is de afgelopen 24 uur met maar liefst 300 procent gestegen. Hiermee staat de stablecoin op zijn hoogste waarde sinds kort na zijn verwoestende val van $1 naar $0,006 in mei 2022.

Daarnaast steeg Terra Luna Classic (LUNC), de tweede van de twee mislukte coins, met meer dan 40 procent binnen 24 uur.

De reden voor de plotselinge stijging is onduidelijk. Mogelijk speelt het nieuws rond de uitlevering van de gezochte ex-CEO van Terra, Do Kwon, een rol.

Hij wordt internationaal gezocht door de VS en Zuid-Korea voor miljardenfraude. Een oplossing van zijn zaak zou mogelijk hoop bieden voor benadeelde investeerders.

Zowel LUNA als UST zitten in een dip sinds de ineenstorting van Terra.

Het is waar dat beide herhaaldelijk kortstondige koerswinsten hebben gekend, veroorzaakt door manipulatie of bot trading. Het is echter onwaarschijnlijk dat ze ooit zullen terugkeren naar hun all-time highs, die nog steeds tussen 90 en 100 procent verwijderd zijn van hun huidige niveaus.

In de nasleep van de ineenstorting zette de gemeenschap het project voort. Terwijl de mislukte tokens het label "Classic" kregen, werd er een nieuw token (LUNA) gecreëerd. Dit token heeft ook een sterke prijsgroei van bijna 30 procent laten zien in de afgelopen 24 uur.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven