Nieuws - Telegram lanceert nieuwe currency genaamd Stars

Door Luc Vesters

Telegram lanceert nieuwe currency genaamd Stars

Toncoin (TON)

Telegram publiceert “Stars”. Dit is een token waarmee digitale goederen en diensten kunnen worden betaald. Stars kunnen worden gekocht via in-app aankopen van Google en Apple. Ze kunnen worden gebruikt om producten te kopen die worden aangeboden door bots of mini-apps in Telegram, van e-books tot online cursussen en games.

Later zal het ook mogelijk zijn om kleine cadeautjes of speciale emoji's en dergelijke te kopen. Ontwikkelaars kunnen op hun beurt hun Stars via een service omzetten in Toncoin, de cryptocurrency van Telegram.

Ze kunnen hun Stars ook gebruiken om reclame te maken voor hun apps op Telegram. Telegram brengt geen kosten in rekening. Het bedrijf hoopt hiermee een concurrentievoordeel te hebben ten opzichte van Apple en Google, die tot 30 procent in rekening brengen. 400 van de 900 miljoen gebruikers van Telegram hebben regelmatig contact met de bots en mini-apps op het platform.

Telegrams cryptocurrency Toncoin is al maanden aan het stijgen. Het is dit jaar al met 300 procent gestegen en wordt op moment van schrijven verhandeld op USD 7,50 met een marktkapitalisatie van USD 18 miljard.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven