Nieuws - Swift en Chainlink: Blockchain verbinding voor grote banken

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Swift en Chainlink: Blockchain verbinding voor grote banken

Crypto-acceptatie
Swift en Chainlink: Blockchain verbinding, voor grote banken

Chainlink en Swift willen grote banken verbinden met de cryptowereld. Hiervoor voeren ze een aantal connectiviteitstesten uit.

Volgens een persbericht op 6 juni werken Swift, leverancier van betalingsinfrastructuur, en Chainlink samen met grote bankgroepen om te testen of financiële instellingen kunnen worden aangesloten op bestaande blockchainnetwerken.

Swift, leverancier van betalingsinfrastructuur, en Chainlink lieten op 6 juni een persbericht weten om samen met grote banken te gaan testen of financiële instellingen kunnen worden aangesloten op bestaande blockchainnetwerken. Banken die hieraan mee werken zijn onder andere Australia and New Zealand Banking Group Limited (ANZ), BNP Paribas, BNY Mellon, Citi, Clearstream, Euroclear, Lloyds Banking Group, SIX Digital Exchange (SDX) en de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC).

Het verklaarde doel: het onderzoeken van blockchain-interoperabiliteit en het elimineren van "frictie" in de afwikkeling van token-activa. De focus ligt op hoe instellingen hun Swift-verbinding kunnen gebruiken om naadloos te communiceren met de veelheid aan blockchain-netwerken die wereldwijd ontstaan.

Nog steeds een niche

De handel in tokenized assets is nog steeds een niche. "Om de markt te kunnen schalen, moeten financiële instellingen in staat zijn om naadloos en op een veilige en betrouwbare manier te communiceren met meerdere op blockchain gebaseerde netwerken, net zoals ze dat vandaag de dag doen bij het faciliteren van de handel in traditionele activa", Volgens het persbericht.

"We zijn verheugd om met Swift samen te werken. Nu banken toegang proberen te krijgen tot meerdere blockchains, is het duidelijk dat een gemeenschappelijke connectiviteitslaag tussen blockchains een kritieke bouwsteen zal zijn voor de adoptie van on-chain finance," Laat Sergey Nazarov, medeoprichter van Chainlink weten.

De resultaten van de blockchain interoperabiliteitstesten zullen "later dit jaar" worden gepubliceerd, Laat Swift in een persbericht weten.

Lees ook: De cryptomarkt herstelt na redding Amerikaanse banken

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven