Nieuws - Succesvolle simulatie van de Shanghai update

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Succesvolle simulatie van de Shanghai update

Ethereum (ETH)
Ontwikkelingen
Succesvolle simulatie, van de Shanghai update

Ethereum Shanghai Update: Intrekking van de gestackte ETH is met succes getest op het Sepolia netwerk.

Het Sepolia netwerk was in staat om opnames van gestackte Ether (ETH) zonder problemen te simuleren. De Ethereum Blockchain is daarmee een stap dichter bij de geplande update om staking beloningen vrij te geven. Sepolia is het tweede testnetwerk van de drie die een dergelijke simulatie weergeeft. Een andere testrun op het Goerli netwerk moet nog komen.

De Shanghai update markeert de volledige overgang van Ethereum naar een volledig proof-of-stake netwerk. Investeerders krijgen dan weer toegang tot hun gestackte ETH. Om het netwerk te beveiligen, kunnen investeerders cryptocurrencies in het netwerk storten tijdens het staken. In ruil daarvoor ontvangen ze een rendement.

Vitalik Buterin spreekt zich uit

Shanghai is de eerste grote update sinds de Ethereum Merge in september 2022. Terwijl de langverwachte update met succes door de individuele testfasen gaat, heeft Ethereum-oprichter Vitalik Buterin zich in een blogpost uitgesproken. De post bevat een aantal kritiekpunten en suggesties om de gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid van cryptowallets en gebruikersinterfaces te verbeteren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven