Nieuws - Stichting voor de Rechten van de Mens steunt Bitcoin-projecten met 325.000 Amerikaanse dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Stichting voor de Rechten van de Mens steunt Bitcoin-projecten met 325.000 Amerikaanse dollar

Bitcoin (BTC)
Stichting rechten voor de mens steunt Bitcoin-projecten

Naast censuurbestendige donaties en voorlichting in de cryptosector, wil de Human Rights Foundation verschillende Bitcoin-projecten steunen.

De Human Rights Foundation (HRF) heeft dinsdag aangekondigd dat zij verschillende projecten zal steunen met in totaal 325.000 US dollar uit haar Bitcoin Development Fund. Dit meldde de non-profitorganisatie in een persbericht.

Volgens het persbericht was het doel "censuurbestendige donaties, kernontwikkeling, open-source self-storage, Chaumian e-cash en wereldwijd onderwijs" te ondersteunen.

De "geschenken" werden verdeeld onder acht partijen die betrokken zijn bij bijvoorbeeld de ontwikkeling van Bitcoin of open source-toepassingen.

Met 100.000 dollar heeft BTCPay de grootste subsidie ontvangen. "BTCPay stelt activisten en dissidenten in staat om met behulp van Bitcoin op een relatief private manier ongecensureerde, niet te bevriezen wereldwijde betalingen te accepteren," legde de HRF uit.

Met het Russische nieuwsagentschap Novaya Gazeta, dat ongeveer 25.000 dollar ontving, willen ze ook de "connecties tussen cryptocurrency en mensenrechten in de context van Poetins oorlog tegen Oekraïne" onderzoeken. In de afgelopen twee jaar hebben ze meer dan 1,5 miljoen dollar in BTC en US dollars kunnen verstrekken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven