Nieuws - Oekraïne wil culturele wederopbouw financieren met NFT's

Door Ted Maas

Oekraïne wil culturele wederopbouw financieren met NFT's

Ethereum (ETH)
Wereldeconomie
crypto donaties ukraine

De Russische invasie in Oekraïne heeft ook cultureel invloed op het land. De Unesco heeft sinds 18 juli 164 beschadigde of vernielde instellingen geteld. Om de culturele wederopbouw in de nabije toekomst te financieren, is Oekraïne ook afhankelijk van inkomsten uit de verkoop van NFT’s.

Het door de staat gesteunde Meta History Museum of War heeft sinds het begin van de oorlog ongeveer 803,28 ETH gegenereerd uit veilingen (1,2 miljoen US dollar). De middelen worden overgemaakt aan het donatieplatform AidforUkraine, een organisatie die ook door de staat wordt gesteund. De opbrengst wordt vervolgens overmaakt naar de Nationale Bank van Oekraïne.

In totaal heeft Oekraïne sinds het begin van de oorlog meer dan 100 miljoen US dollar aan crypto-donaties geregistreerd. De laatste tijd is de bereidheid om te doneren echter drastisch afgenomen, vertelt Michael Chobanian, oprichter van de Oekraïense cryptobeurs Kuna. Algemene oorlogsmoeheid en de gevolgen van de cryptowinter zorgen ervoor dat mensen conservatiever met hun wallets zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven