Nieuws - Stanford University gaat FTX-fondsen terugbetalen

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Stanford University gaat FTX-fondsen terugbetalen

FTX
Wet en regelgeving
Stanford University, gaat FTX-fondsen terugbetalen

Stanford University zou 5,5 miljoen Amerikaanse dollar hebben ontvangen van de cryptobeurs FTX. De ouders van de hoofdverdachte, Sam Bankman-Fried staan centraal in de FTX-zaak.

Stanford University is van plan miljoenen dollars terug te geven die het ontving van de failliete cryptobeurs FTX. Dit wordt gemeld door Bloomberg en verwijst naar de e-mail van een woordvoerder van de universiteit, die in het bezit is van het nieuwsportaal.

"We zijn in gesprek geweest met de advocaten van de FTX-debiteuren om deze giften terug te vorderen en we zullen de fondsen volledig terugbetalen", laat de woordvoerder weten.

FTX-adviseurs spannen rechtszaak aan

De ouders van Sam Bankman-Fried, Allan Joseph Bankman en Barbara Fried, zijn rechtsgeleerden en al lange tijd professoren aan de Stanford Law School. Het nieuws volgt op een rechtszaak die FTX adviseurs hebben aangespannen tegen de ouders. Zij beweren dat de ouders van SBF hun invloed over FTX hebben gebruikt om zichzelf te verrijken.

"Van november 2021 tot mei 2022 had Bankman de leiding bij het doorsluizen van meer dan 5,5 miljoen dollar aan donaties van de FTX Group naar zijn werkgever, Stanford University," aldus een gerechtelijke aanklacht maandag. In oktober moet Sam Bankman-Fried terechtstaan op beschuldiging van fraude.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven