Nieuws - FTX klaagt Sam Bankman-Fried's ouders aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

FTX klaagt Sam Bankman-Fried's ouders aan

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
VS
FTX klaagt Sam Bankman-Fried's ouders aan

De curatoren van de cryptobeurs eisen een schadevergoeding voor "verduisterde" betalingen aan de ouders van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried.

De ouders van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried moeten mogelijk miljoenen schadevergoeding betalen aan de ingestorte exchange. Volgens rechtbankdocumenten hebben de curatoren van FTX namelijk Joseph en Barbara Bankman-Fried aangeklaagd.

Volgens de rechtszaak eist FTX de teruggave van frauduleus gedane betalingen en ontvangen bezittingen van de twee. Beiden zouden dus willens en wetens een rol hebben gespeeld in het FTX schandaal.

Sam Bankman-Fried betaalde zijn ouders ongeveer $19 miljoen aan honoraria, belastingen en andere kosten. Joseph en Barbara accepteerden het geld in het volle bewustzijn van het "kwaadaardige gedrag" van hun zoon.

Daarnaast was Joseph in staat om tientallen miljoenen dollars aan zichzelf te schenken "dankzij zijn kennis van de belastingwetgeving en zijn overzicht over het complexe bedrijfsweb van FTX", aldus de beschuldiging.

Beide ouders van de FTX-oprichter zijn professor in de rechten aan de Stanford Universiteit in de VS. Hun expertise en hulp zouden het mogelijk hebben gemaakt dat verduisterde fondsen in het bedrijfsweb konden verdwijnen.

In oktober moet Sam Bankman-Fried zich voor de rechtbank verantwoorden voor de vermeende fraude.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven