Nieuws - Stablecoin uitgever Circle wil in 2024 naar de beurs

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Stablecoin uitgever Circle wil in 2024 naar de beurs

Investeren
Stablecoin uitgever, Circle wil in 2024 naar de beurs

Stablecoin uitgever Circle Internet Financial Ltd. is van plan om al begin 2024 naar de beurs te gaan, volgens een Bloomberg rapport. Dit is wat er bekend is over de IPO-plannen.

Circle is na Tether de grootste uitgever van stablecoins. Met name de US-dollar stablecoin USDC is de eerste keuze voor professionele en institutionele cryptobeleggers. Plannen voor een beursgang zijn nu aangekondigd, laat Bloomberg weten. Circle overwoog al een beursgang in 2022. Nu lijkt de uitgever van stablecoins een nieuwe poging te wagen. Er zouden voorbereidende gesprekken zijn voor een beursgang. Tot op heden is er echter nog geen officiële verklaring hierover.

Beursnotering behoorde al langer tot de ambities van Circle

Toen Bloomberg contact opnam, zei een woordvoerder van Circle eenvoudigweg: "Een beursnotering als Amerikaans bedrijf op de beurs maakt al lang deel uit van de strategische ambities van Circle. Wij geven geen commentaar op geruchten." Over de potentiële waardering voor de beursintroductie kan alleen maar gespeculeerd worden. Als onderdeel van de toenmalige IPO-inspanningen werd de uitgever van de stablecoin in februari 2022 gewaardeerd op negen biljoen US dollar. De marktkapitalisatie van de USDC stablecoin is sindsdien echter sterk gedaald en gehalveerd tot ongeveer 25 miljard dollar. Met het oog op de stijging van de belangrijkste rentetarieven is de stablecoin-business uiterst winstgevend. De stablecoins worden immers gedekt door monetaire activa zoals Amerikaanse staatsobligaties. De hoge rente-inkomsten vloeien in de zakken van de emittenten, zoals Tether of Circle.

Ook grote investeerders hebben hier baat bij

Een beursgang is waarschijnlijk ook in het belang van Circle investeerders. Onder andere de Wall Street giganten Goldman Sachs, BlackRock en Fidelity hebben geïnvesteerd in Circle. Een Circle-aandeel zou vooral voor kleine beleggers een opwindende kans zijn om te profiteren van de opleving in de stablecoin-sector. Vooral omdat er momenteel geen beursgenoteerde stablecoin-aanbieder is.

In het volgende artikel wordt uitgelegd waarom stablecoins binnenkort de Amerikaanse dollar een boost kunnen geven en de Amerikaanse nationale begroting kunnen financieren dankzij drie nieuwe afzetmarkten.

Lees ook: Circle lanceert euro-backed stablecoin op Avalanche

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven