Nieuws - Circle lanceert euro-backed stablecoin op Avalanche

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Circle lanceert euro-backed stablecoin op Avalanche

Stablecoin
Circle lanceert euro-backed stablecoin op Avalanche

Circle breidt zijn stablecoin-aanbod uit naar een nieuwe blockchain. De euromunt (EUROC) is nu ook beschikbaar op Avalanche.

Circle's euro-backed stablecoin EUROC draait nu ook op de Avalanche blockchain. Circle kondigde dit aan in een persbericht op 25 mei. Daarmee is Avalanche de tweede blockchain die de asset ondersteunt, na de lancering op Ethereum vorig jaar.

Circle-rekeninghouders hebben nu toegang tot "Euro Coin liquiditeit op Avalanche om met Euro Coin op Avalanche in de cryptocurrency markten te handelen of te lenen, aan te houden of betalingen te doen".

"We lanceerden Euro Coin op Ethereum vorig jaar met de visie om Euro over grenzen en tijdzones heen toegankelijk te maken voor iedereen met een internetverbinding", aldus Joao Reginatto, VP of Product bij Circle. "Door de lancering op Avalanche stellen we ontwikkelaars en gebruikers in staat om vrijwel direct transacties te doen, tegen lagere kosten."

Circle is het bedrijf achter 's werelds tweede grootste stablecoin, de USDC. De EUROC heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer 50 miljoen dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven