Nieuws - Stablecoin Circle ontvangt vergunning in Singapore

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Stablecoin Circle ontvangt vergunning in Singapore

Stablecoin
Stablecoin Circle ontvangt, vergunning in Singapore

Circle biedt institutionele klanten in Singapore toegang tot zijn eigen stablecoin USDC. Het bedrijf heeft hiervoor nu een licentie mogen ontvangen.

Circle heeft van de Monetary Authority of Singapore (MAS) een vergunning ontvangen voor een belangrijke betalingsinstelling. De licentie stelt het bedrijf in staat om Singaporese institutionele klanten toegang te bieden tot zijn eigen USD stablecoin (USDC).

Volgens het persbericht van 7 juni kan de stablecoin-uitgever nu "diensten die verbonden zijn aan digitale valuta aanbieden in de stadstaat, naast grensoverschrijdende en binnenlandse geldtransferdiensten".

"Singapore is een integraal onderdeel van Circle's wereldwijde expansie en missie om de wereldwijde economische welvaart te vergroten en om het uitwissel van valuta te vermakelijke.", Laat Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle weten.

Circle werkte samen met Tribe

In februari 2023 werkte Circle Singapore samen met Tribe, de eerste door de overheid gesteunde blockchain-ecosysteembouwer van het land, aan een nieuw trainings- en ondersteuningsprogramma gericht op de groei en bijscholing van Web3-ontwikkelaarstalenten in de regio.

Lees ook: waarom Circle de onderpandbetaling van de stablecoin pas half mei heeft aangepast.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven