Nieuws - Dit is de situatie met de stablecoin-aanbieders Circle en Tether

Door Luc Vesters

Dit is de situatie met de stablecoin-aanbieders Circle en Tether

Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
VS
Dit is de situatie met de stablecoin

USDC-uitgever Circle minimaliseert het risico van wanbetaling en past de reserves van de stablecoin aan. Volgens Circle CEO Jeremy Allaire houdt het bedrijf geen staatsobligaties meer aan die na begin juni aflopen.

De reden hiervoor is de financiële situatie in de VS. "We willen geen risico nemen als de Amerikaanse overheid zijn schuld niet kan betalen," vertelde Allaire aan Politico. Ondertussen boekt concurrent Tether (USDT) een all-time high in het onderpand van zijn eigen stablecoin. Volgens een auditrapport heeft Tether 2,44 miljard dollar aan overtollige reserves van zijn circulerende tokens.

Het bedrijf rapporteerde ook een kwartaalwinst van $1,48 miljard, meer dan het dubbele van het vorige kwartaal. Volgens het betreffende rapport heeft Tether een totaal geconsolideerd vermogen van meer dan 81,8 miljard dollar. "Vooruitkijkend naar het tweede kwartaal hebben we uiterst positieve vooruitzichten en blijven we ons inzetten voor transparantie," zei Tether CTO Paolo Ardoino.

USDC verloor midden maart zijn koppeling aan de dollarprijs. In de loop van het verlies aan vertrouwen in de stablecoin is de marktkapitalisatie van de rivaliserende munt, USDT, aanzienlijk toegenomen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven