Nieuws - Sony lanceert nieuwe sensoren voor VR en de Metaverse

Door Ted Maas

Sony lanceert nieuwe sensoren voor VR en de Metaverse

Decentraland (MANA)
Metaverse
Blockchain/Technologie
Sony VR Metaverse Mocopi

Met de nieuwe motion-capture wearable "Mocopi" lanceert Sony een eerste product voor verdere ontwikkeling op het gebied van VR en Metaverse. Het Japanse technologiebedrijf verklaarde dit eerder in een persbericht.

Volgens het bedrijf bestaat Mocopi uit zes banden die een gebruiker kan dragen aan de enkels, polsen, hoofd en heupen. Daarnaast wordt een speciale smartphone-applicatie en een software developer kit (SDK) geleverd. De "vastgelegde bewegingsgegevens" kunnen worden gekoppeld aan Metaverse-diensten en 3D-ontwikkelingssoftware met behulp van deze kit, aldus het bedrijf.

Sony Japan legt uit: "Deze SDK [...] vergemakkelijkt de ontwikkeling van nieuwe diensten op gebieden als Metaverse en fitness." Sony: “Mocopi creëert zeer nauwkeurige bewegingsmetingen met een klein aantal sensoren en maakt het leven gemakkelijker voor virtuele YouTubers en ontwikkelaars die betrokken zijn bij film- en animatieproducties.

De voorlopige releasedatum staat gepland voor eind januari 2023. Ondertussen is de cryptoruimte geen nieuw terrein voor Sony. Het heeft in 2018 al patentaanvragen ingediend om blockchaintechnologie te gebruiken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven