Nieuws - Kun je rijk worden door te strippen in de metaverse?

Door Ted Maas

Kun je rijk worden door te strippen in de metaverse?

Metaverse
metaverse strippen vrchat

Een zelfbenoemde TikTok-ondernemer genereert met zijn video's 12 miljoen views. Zijn boodschap: wordt rijk door te strippen in de metaverse.

"Dit is je teken om je voor te doen als vrouw en te gaan strippen in de metaverse." Het lijkt op een grap, maar deze boodschap doet niet alleen de ronde in de crypto-ruimte. Steeds meer mensen posten dit soort berichten op sociale media. De bron? TikTokker @holynft die momenteel viral gaat: Volgens zijn eigen informatie verdiende de maker binnen een week enkele duizenden Amerikaanse dollars met de zwendel.

Is striptease in de metaverse de volgende grote hype?

In totaal drie video's promoot TikTok-gebruiker @holynft het vermeende nieuwe idee voor succes. Strippen in de metaverse. De "ondernemer" beweert er in totaal 12.000 US dollar voor te hebben ontvangen. Het concept is niet nieuw: de vroegste bewijzen van erotisch dansen zijn terug te vinden op paleolithische grotschilderingen in Zuid-Frankrijk, meer dan 20.000 jaar geleden. Sindsdien is er veel veranderd: veel mensen verdienen geld met strippen. Volgens Comparably bedraagt het gemiddelde bruto salaris van een stripper in de VS 26.000 dollar per jaar. Dat zou 500 dollar per week zijn en dus slechts zeven procent van het bedrag dat de vermeende Metaverse stripper opgeeft.

Waarheid of leugen?

Strippen in de metaverse wordt waarschijnlijk niet de volgende grote crypto hype. Maar misschien zit een kern van waarheid in: er zijn namelijk exotische danseressen in de metaverse. Drag queen Lena Diamond is één van hen. Strippen is haar passie, zegt ze. Ze danst bij "The Diamond Mine", een virtuele burlesque en dansclub op VRChat.

Net als in echte stripclubs kunnen klanten hier "lapdances of privékamers aanvragen". Spelers zoals Lena krijgen hiervoor fooi. In een post op TikTok legt ze uit dat VR-dansen "helaas geen goede bron van inkomsten" is. Je hoeft dus nog niet te stoppen met werken: VR stripping gaat je niet rijk maken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven