Nieuws - Solana momenteel de meest gebruikte blockchain ter wereld

Door Ted Maas

Solana momenteel de meest gebruikte blockchain ter wereld

Solana (SOL)
Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Wallets en Whales

Geen enkele blockchain heeft meer actieve adressen dan Solana - zelfs Ethereum niet. Ondertussen worstelt de SOL-koers met sell-offs.

De hype rond Solana heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Het aantal actieve adressen heeft de grens van twee miljoen overschreden. Volgens gegevens van Artemis Terminal heeft Solana momenteel 2,4 miljoen actieve adressen. Het wordt gevolgd door het Near Protocol met 1,3 miljoen. Ethereum heeft slechts 455.000 actieve adressen.

Actieve adressen zijn adressen die transacties ontvangen of uitvoeren. Onlangs bedroeg het aantal dagelijkse transacties voor Solana meer dan 23 miljoen. Voor Ethereum is dat momenteel iets meer dan een miljoen. Solana heeft ook Ethereum overtroffen in termen van handelsvolume op gedecentraliseerde beurzen (DEX) met 3,6 miljard US dollar.

Het Solana-ecosysteem profiteert momenteel van verschillende memecoins die de handelsactiviteit op de blockchain stimuleren. Naast de cryptocurrency Bonk genereert "Dogwifhat" de laatste tijd hoge rendementen. Alle belangrijke koersdoelen voor de memecoin in de huidige koersanalyse. Op de NFT marktplaats Foundation werd een foto van de hond "Dogwifhat" als NFT verkocht voor het equivalent van 4,3 miljoen USD.

Ondertussen blijft het DeFi-ecosysteem van het bedrijf zelf sterk groeien. Volgens Dapp Radar is de totale vergrendelde waarde de afgelopen zeven dagen met ongeveer 15 procent gestegen. Het volume van dApps bij Solana is met 37 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande week. De koersprestaties van Solana zijn echter getemperd door de sell-offs op de cryptomarkt van vandaag.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven