Nieuws - "Solana is Ethereum": SOL medeoprichter verwart met verklaring

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"Solana is Ethereum": SOL medeoprichter verwart met verklaring

Solana (SOL)
Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
"Solana is Ethereum": SOL medeoprichter verwart met verklaring

Solana, de grote Ethereum-killer? Integendeel! Mede-oprichter Anatoly Yakovenko ziet zijn keten als het hulpje van de grote broer.

Solana, de grote Ethereum-killer? De medeoprichter van de blockchain, Anatoly Yakovenko, heeft dit populaire verhaal al meerdere keren verworpen. Nu heeft hij op Twitter de wenkbrauwen doen fronsen.

"Solana is Ethereum!" kondigde hij daar aan. Weet Vitalik Buterin dat al?

Wat er eigenlijk bedoeld wordt, is dat de SOL-oprichter zijn creatie meer ziet als een sidekick van de nummer één op het gebied van smart contracts. De reden: interoperabiliteit.

Deze logge term verwijst naar de communicatie tussen en verbinding van verschillende blockchains, vaak mogelijk gemaakt door zogenaamde bridges.

Volgens Yakovenko functioneert Solana daarom ook als een laag 2 oplossing voor zijn grote broer, bijvoorbeeld via Wormhole. Daar kunnen munten gemakkelijk worden uitgewisseld.

In de toekomst voorziet hij dat Ethereum een deel van zijn blokproductie kan uitbesteden aan de snelle keten - via Danksharding.

In het verleden schreef de oprichter op Twitter: "Breng het Ethereum killer verhaal niet terug. Het is stom (...). Ik zie geen toekomst waarin Solana floreert en Ethereum sterft."

Vitalik Buterin lijkt SOL ook niet als een bedreiging te zien. Integendeel: na de ineenstorting van FTX, die de "high-speed blockchain" bijzonder hard trof, moedigde hij de gemeenschap aan.

Solana is de best presterende van de grote altcoins dit jaar, met een stijging van bijna 1.000 procent. Het heeft onlangs Ripple ingehaald en daarna BNB. De prijs staat momenteel op $ 112 en een marktkapitalisatie van bijna $ 50 miljard.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven