Nieuws - Shibarium en SHIB beginnen op gang te komen

Door Ted Maas

Shibarium en SHIB beginnen op gang te komen

Shiba Inu (SHIB)
Altcoins
Blockchain/Technologie
SHIBARIUM SHIB

Er is goed nieuws voor Shiba Inu (SHIB) en Shibarium, de layer 2-oplossing van deze populaire memecoin. Shibarium lijkt weer op de goede weg te zijn na een hobbelige start.

Shibarium, het layer 2-netwerk voor SHIB en andere tokens binnen het Shiba Inu-ecosysteem zoals Bone (BONE) en Leash (LEASH), heeft in slechts een week tijd indrukwekkende resultaten geboekt. Er zijn nu maar liefst 600.000 unieke wallets en 700.000 transacties op het netwerk, ondanks de technische problemen in het begin. Bovendien is er onlangs een mysterieuze crypto-whale opgedoken die een enkele transactie van $37 miljoen aan SHIB-tokens heeft verplaatst.

Shibarium heeft als doel om snelle en betaalbare transacties te faciliteren voor tokens binnen het Shiba Inu-ecosysteem. Na een moeilijke start werd de Shibarium Bridge volledig operationeel verklaard op 28 augustus 2023. Deze "bridge" maakt het mogelijk om tegoeden te verplaatsen van Tier-1 naar Tier-2.

Hoewel Shibarium op 16 augustus van start ging, ondervond het netwerk de dag erna 11 uur lang problemen met transacties, waarbij ongeveer $1,7 miljoen aan Ethereum vastzaten op de bridge tussen de Ethereum- en Shibarium-netwerken.

Desondanks heeft Shibarium sinds de lancering een gestage groei gezien in gebruikersactiviteit, met bijna 100.000 dagelijkse transacties op 31 augustus en een hoogste dagelijks transactievolume van 132.000 op 25 augustus.

De totale vergrendelde waarde (TVL) op Shibarium blijft echter nog relatief laag met $1,26 miljoen, wat aangeeft dat de meeste gebruikers het netwerk momenteel testen met bescheiden kapitaalbedragen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven