Nieuws - Sequoia Capital verlaagt crypto-investeringen met 65 procent

Door Ted Maas

Sequoia Capital verlaagt crypto-investeringen met 65 procent

Sequoia Capital verlaagt crypto-investeringen met 65 procent

Sequoia Capital verlaagt het volume van zijn eigen cryptofonds met 65 procent. Het bedrijf wil zich in de toekomst meer richten op start-ups.

Volgens een bericht in de Wall Street Journal verlaagt de VC-gigant het volume van zijn fonds van 585 naar 200 miljoen Amerikaanse dollar. Het bedrijf informeerde investeerders al in maart over de beslissing. Sequoia wil beter kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden.

De bezuinigingen gaan ook gepaard met een verandering in strategie. In plaats van grote, gevestigde bedrijven wil het fonds zich nu meer richten op startende ondernemingen in een vroeg stadium.

Waarnemers zien ook een verlaging van kapitaal als motief voor de verlaging van het investeringsvolume. Hierdoor zouden meer investeerders kunnen deelnemen aan Sequoia's fondsaanbiedingen. Het bedrijf wordt beschouwd als een van de grootste VC's in de tech- en cryptoscene. Vorig jaar noteerde de investeringsfirma een van de grootste mislukkingen in haar geschiedenis met de ondergang van FTX. Daarbij verloor Sequoia 214 miljoen US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven