Nieuws - SEC wint rechtszaak tegen LBRY token

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC wint rechtszaak tegen LBRY token

Een Amerikaanse rechtbank heeft de SEC in het gelijk gesteld in de rechtszaak over de LBRY token.

Een Amerikaanse rechtbank heeft de SEC in het gelijk gesteld in de rechtszaak over de LBRY token. De uitspraak volgt op een rechtszaak waarin het cryptoplatform ervan wordt beschuldigd zijn inheemse LBC-munten te verkopen zonder ze eerst te registreren bij de SEC.

LBRY token geclassificeerd als een effect

Op maandag heeft de New Hampshire District Court de LBC Coin geclassificeerd als een effect. Dit is in het voordeel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die LBRY in maart 2021 had aangeklaagd. LBRY is een project dat een gedecentraliseerd, open-source alternatief wil bieden voor YouTube en Co.

De aanleiding voor de rechtszaak was de vrijgave van de eigen token LBC, dat door de SEC wordt geclassificeerd als een veiligheidstoken. Omdat de verkoop van effecten moet worden geregistreerd en goedgekeurd door de SEC en dit niet is gebeurd, heeft de autoriteit juridische stappen ondernomen. De rechtbank heeft de SEC nu in het gelijk gesteld.

De rechter motiveert in een rapport zijn uitspraak onder meer door erop te wijzen dat niets in de Amerikaanse rechtspraak erop wijst dat een token dat zowel consumptief (d.w.z. consumerend) als speculatief wordt gebruik en niet als beleggingscontract kan worden verkocht (blz. 17).

SEC vs. LBRY: Een regelgevende stap terug?

De uitspraak werd dan ook door LBRY.Inc en de cryptoscene gezien als een stap terug in de regelgeving:

De beslissing van de rechtbank is ook belangrijk als een mogelijke indicator in de zaak van de SEC tegen Ripple. Als uitgever van een van de grootste munten is Ripple, onder leiding van Brad Garlinghouse, ook in een proces verwikkeld met de SEC. Ripple wordt ook beschuldigd van het verkopen van effecten zonder vergunning. De rechtszaak tegen Ripple is van bijzonder belang omdat het een precedent zou kunnen worden voor toekomstige beslissingen over de wettelijke classificatie van blockchaintokens als effecten.

Ripple had in september het vertrouwen gekregen in de rechtszaak, vooral door de overhandiging van de zogenaamde "Hinman files". Maar de beslissing van New Hampshire heeft waarschijnlijk op zijn minst het optimisme van Ripple van de afgelopen weken getemperd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven