Nieuws - Ripple behaalt etappeoverwinning tegen de SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple behaalt etappeoverwinning tegen de SEC

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
Ripple krijgt belangrijke documenten in handen in de zaak tegen de SEC

Ripple krijgt belangrijke documenten in handen in de zaak tegen de SEC. Zo versterken de positie van het bedrijf in de rechtbank. De SEC moest enkele belangrijke documenten aan Ripple overhandigen, de zogenaamde "Hinman files". Dit werd beslist door een rechter in september 2022.

William Hinman was in 2018 directeur van de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC. Destijds verklaarde hij in een toespraak dat "Ethereum sterk genoeg gedecentraliseerd is" om geen effect te zijn. De inhoud van de documenten mag op verzoek van de SEC nog niet openbaar worden gemaakt.

Ripple is echter tevreden: "Het was het waard om ervoor te vechten", twitterde Stuart Alderoty, de advocaat van het bedrijf. Ripple CEO Brad Garlinghouse ging nog verder: "Als de waarheid naar buiten komt, zul je geschokt zijn hoe beschamend hun gedrag in deze zaak is."

Ripple staat sinds 2020 voor de rechter bij de SEC. De beschuldiging van de SEC: het bedrijf had destijds ongeoorloofde effecten verkocht. Soortgelijke rechtszaken lopen nu tegen veel cryptobedrijven zoals Binance. Velen zien de Ripple-zaak als een beslissende strijd over de effectenproblematiek.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven