Nieuws - SEC waarschuwt voor te veel vertrouwen in Proof of Reserves

Door Ted Maas

SEC waarschuwt voor te veel vertrouwen in Proof of Reserves

Binance Coin (BNB)
Wet en regelgeving
SEC Proof of Reserves

De hoofdaccountant van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, Paul Munter, waarschuwt beleggers voor blind vertrouwen in rapporten over Proof of Reserves. Hij vertelde de Wall Street Journal dat beleggers niet te veel vertrouwen moeten stellen in cryptobeurzen die daarvoor audits hielden. 

"Beleggers moeten niet te veel vertrouwen hebben in het feit dat een bedrijf zegt bewijs van reserves te hebben van een accountantskantoor." 

Sinds de ineenstorting van FTX hebben cryptobeurzen steeds meer geprobeerd hun activa openbaar te maken om hun solvabiliteit te bewijzen. Hiervoor zijn externe controleurs ingehuurd. Deze procedures voor het aantonen van reserves kwamen echter steeds meer onder vuur te liggen. Sommige van deze verslagen bevatten niet alle relevante financiële informatie, aldus de SEC. 

Munter zegt dat de resultaten van deze controles niet noodzakelijk een indicator zijn dat het bedrijf in een goede financiële positie verkeert. De grootste cryptobeurs ter wereld, Binance heeft de afgelopen weken ook problemen gehad met zijn auditverslagen

De Securities and Exchange Commission wil in de toekomst meer controles op het bewijs van de reserves. 

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven