Nieuws - SEC-voorzitter Gary Gensler onder vuur

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC-voorzitter Gary Gensler onder vuur

Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
VS
SEC-voorzitter Gary Gensler onder vuur

De lucht wordt steeds dunner voor SEC-voorzitter Gary Gensler. Na de rechtszaak tegen Consensys valt nu een Amerikaans congreslid de Securities and Exchange Commission aan.

De voorzitter van het Financial Services Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Patrick McHenry, heeft harde beschuldigingen geuit tegen SEC-voorzitter Gary Gensler.

Hij beschuldigt Gensler van het "bewust misleiden" van het Congres tijdens een hoorzitting. McHenry verwijst naar vermeende pogingen van de SEC om de op één na grootste cryptocurrency Ether (ETH) te classificeren als een effect.

"Voorzitter Gensler weigerde vragen te beantwoorden over de classificatie van Ether door de SEC," schreef McHenry op Twitter. "Uit nieuwe rechtbankdossiers blijkt dat dit een opzettelijke poging was om het standpunt van de Commissie verkeerd voor te stellen."

Hij verwijst naar beschuldigingen van softwareontwikkelingsbedrijf Consensys in een recente rechtszaak.

Het bedrijf, vooral bekend van de populaire MetaMask wallet, spande op 25 april een rechtszaak aan tegen de SEC.

De rechtszaak van Consensys tegen de SEC beoogt een wettelijke vaststelling dat "ETH geen effect is in de zin van de Securities Act en dat de verkoop van ETH door Consensys geen verkoop van effecten is."

Documenten in de recent ingediende rechtszaak beschrijven hoe de SEC een onderzoek uitvoerde naar de aard van Ether, slechts enkele dagen voor Gensler's verschijning voor het congres in april 2023.

Of Ether een commodity of een effect is, is een van de belangrijkste vragen voor de cryptoregulering in de VS. De toekomst van Ether Spot ETF's hangt er ook van af.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven