Nieuws - SEC stopt onderzoek tegen Ethereum

Door Luc Vesters

SEC stopt onderzoek tegen Ethereum

SEC stopt onderzoek tegen Ethereum

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staakt haar onderzoek naar de vraag of Ethereum (ETH) een waardepapier is. De Ethereum ontwikkelaar Consensys heeft dit nu aangekondigd in een nieuwe Twitter post.

"We zijn verheugd om vandaag een grote overwinning aan te kondigen voor Ethereum-ontwikkelaars, technologieleveranciers en deelnemers aan de industrie: De Enforcement Division van de SEC heeft ons geïnformeerd dat het zijn onderzoek naar Ethereum 2.0 heeft gesloten," schrijft Consensys.

"Dit betekent dat de SEC geen aanklacht zal indienen wegens het feit dat de verkoop van ETH een effectentransactie is," vervolgt de verklaring. Al jaren wordt betwist of Ethereum moet worden geclassificeerd als commodity of als effect.

Ondertussen wordt de op één na grootste cryptocurrency verhandeld op 3542 USD, wat neerkomt op een prijsstijging van ETH van 2,88 procent in de afgelopen 24 uur.

In april ging Consensys in de aanval en klaagde de SEC aan in een Texaanse rechtbank. De ontwikkelaar van Ethereum voerde aan dat de SEC haar jurisdictie had overschreden met haar acties tegen de cryptosector.

Na de goedkeuring van de Ether spot ETF wees Consensys de SEC er in een brief ook op dat de indexfondsen ervan uitgingen dat ETH zou worden geclassificeerd als een commodity. Daarom zou de SEC moeten uitleggen hoe dit het onderzoek zou beïnvloeden.

In de officiële formulering van de SEC staat echter dat de kennisgeving van de afsluiting van het onderzoek "op geen enkele manier mag worden opgevat als een indicatie dat de partij is vrijgesproken [...] of dat er geen actie zal worden ondernomen."

Consensys advocaat Laura Brookover is echter optimistisch en zegt: "Na meer dan een jaar wordt het Ethereum onderzoek eindelijk afgesloten zonder dat er iemand wordt aangeklaagd."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven