Nieuws - SEC stelt volgende Ether ETF beslissing uit

Door Luc Vesters

SEC stelt volgende Ether ETF beslissing uit

Ethereum (ETH)
ETF
SEC stelt volgende Ether ETF beslissing uit

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) stelt haar beslissing over een andere spot Ethereum ETF uit. Deze keer betreft het uitstel de aanvraag van VanEck. In een document dat woensdag werd ingediend, verklaarde de SEC dat ze er tot 23 mei 2024 de tijd voor neemt. Het vroeg ook om publiek commentaar op de beslissing.

De aankondiging kwam nadat de SEC eerder de deadlines voor de goedkeuring van Ether spot ETF's van Hashdex en ARK 21Shares had uitgesteld. Bloomberg ETF analist James Seyffart speculeerde daarom gisteren dat de huidige ronde van Ether ETF aanvragen met deadlines tot mei 2024 "uiteindelijk zullen worden afgewezen".

Twee Democratische Amerikaanse senatoren hebben SEC-chef Gary Gensler al in een brief gewaarschuwd tegen de toelating van verdere exchange-traded cryptofondsen. Ze onderbouwden hun verzet met "enorme risico's" voor kleine beleggers.

Het uitstel betekent echter nog geen afwijzing. De SEC moet op 23 mei een definitieve beslissing nemen over de eerste Ether ETF aanvraag. De uitspraak van VanEck zou de toon kunnen zetten voor alle ETF-aanvragen.

De SEC heeft tot 18 juni om een definitief besluit te nemen over de aanvraag van Grayscale, terwijl de Ether ETF aanvragen van Invesco tot 5 juli moeten wachten, Fidelity tot 3 augustus en BlackRock tot 7 augustus.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven