Nieuws - SEC onderzoekt verkoop Bored Ape

Door Luc Vesters

SEC onderzoekt verkoop Bored Ape

Ripple (XRP)
NFT
Wet en regelgeving
SEC onderzoekt Bored Ape

Volgens Bloomberg onderzoekt de Securities and Exchange Commission (SEC) momenteel de NFT-collectie van de Bored Ape Yacht Club (BAYC). De verkoop van de unieke apenmunten is in strijd met de federale wetgeving, aldus de bron. Ook wordt aangegeven dat er enige discussie is over de vraag of sommige digitale activa van Yuga Labs op aandelen lijken. Als dat het geval zou zijn, zouden dezelfde openbaarmakingsregels als voor effecten gelden.

"We hopen samen te werken met de rest van de industrie en de regelgevers om het ontluikende ecosysteem te definiëren en vorm te geven," vertelde de NFT-firma aan Bloomberg.

Het zegt verder dat zij als "leidend bedrijf in de markt volledig willen meewerken aan alle onderzoeken". Omdat ook de bijbehorende cryptocurrency nader onderzocht gaat worden, is de koers van ApeCoin inmiddels met bijna 8 procent gedaald. Er is momenteel geen regelgevend kader voor crypto-activa. Met het voorbeeld van Ripple moet er nu snel een uitspraak komen. Yuga Labs kondigde vorige week nog de vorming van een gemeenschapsraad aan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven