Nieuws - SEC: Neemt Gary Gensler nu beroemdheden en hun coins onder de loep?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC: Neemt Gary Gensler nu beroemdheden en hun coins onder de loep?

SEC: Neemt Gary Gensler nu beroemdheden en hun coins onder de loep?

Iggy Azalea, Caitlyn Jenner, Jason Derulo: Veel beroemdheden lanceerden memecoins, deels om zelf er veel geld aan te verdienen. Dat kan nu duur uitpakken.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou binnenkort kunnen optreden tegen beroemdheden.

In de afgelopen weken lanceerden sommigen van hen memecoins op Solana, waaronder Iggy Azalea, Caitlyn Jenner en Jason Derulo. Ook Andrew Tate promootte Tate-memecoins, hoewel hij ze niet zelf lanceerde.

Volgens uitspraken van advocaten tegenover Cointelegraph zouden ze hierdoor problemen kunnen krijgen met de SEC. "Niets zet de SEC sneller in beweging dan het verkopen van een memecoin", aldus David Chung, oprichtingsdirecteur van Creo Legal, tegenover het nieuwsmedium.

De beschuldiging zou waarschijnlijk zijn: de verkoop van niet-geregistreerde effecten zonder vergunning.

Bij bijna al deze tokens zijn insideractiviteiten vastgesteld. Sommige bleken regelrechte oplichting te zijn, zoals de munt van worstelaar Hulk Hogan.

Ook groepsvorderingen van gedupeerde investeerders zijn mogelijk. Tijdens de laatste bullrun promootte een aantal beroemdheden crypto-beurzen of NFT's en moesten zij later boetes betalen, soms in de miljoenen, zoals bijvoorbeeld Kim Kardashian.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven