Nieuws - Multimiljonair in 10 dagen: cryptohandelaar wordt rijk met memecoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Multimiljonair in 10 dagen: cryptohandelaar wordt rijk met memecoin

Wallets en Whales
Multimiljonair in 10 dagen: cryptohandelaar wordt rijk met memecoin

De cryptohandelaar investeerde in Iggy Azalea's celebrity coin MOTHER. En werd multimiljonair in slechts een paar dagen.

9 miljoen dollar in tien dagen. Dat is hoeveel een handelaar verdiende met een inzet van $3.000. Dit meldt Coindesk.

De handelaar investeerde in de memecoin MOTHER op Solana. Dit is een van de eerste en meest succesvolle coins van beroemdheden tot nu toe. De rapper erachter is Iggy Azalea.

De token werd op 28 mei 2024 gelanceerd op Pumpdotfun. Een controversieel lanceerplatform voor memecoins, vooral op Solana. Het platform registreert al weken een sterke verkoop. Het verdient één procent aan vergoedingen op elke handel. Elke dag wordt er ongeveer 1,5 miljoen US dollar gegenereerd. In sommige gevallen was het winstgevender dan Solana zelf.

De MOTHER top wallet in kwestie heeft ongeveer 5 procent van het totale aanbod, dat momenteel 9,5 miljoen dollar waard is.

De wallet van de ontwikkelaar heeft tokens ter waarde van 4 miljoen USD. Deze is vermoedelijk van Iggy Azalea zelf. Haar memecoin trekt veel aandacht. Maar ook kritiek. Meest recent van Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum.

Hij is niet blij met de intrede van beroemdheden in de memecoin-ruimte.

Ik kan "financialisering als middel om een doel te bereiken" respecteren als het doel de moeite waard is (gezondheidszorg, open source software, kunst, etc.). Ik vind financialisering als eindproduct waardeloos," zegt Buterin.

Naast Iggy Azalea hebben ook Soulja Boy en Caitlyn Jenner hun eigen memecoins gelanceerd. Echter zonder succes.

Kort na de lancering waren er beschuldigingen van handel met voorkennis tegen MOTHER.

Het token heeft momenteel een totale marktkapitalisatie van meer dan 220 miljoen US dollar. Het is in de afgelopen 24 uur met 40 procent gestegen.

Na Dogwifhat is MOTHER de meest succesvolle memecoin die tot nu toe op Pumpdotfun is gelanceerd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven