Nieuws - SEC laat aanklachten tegen Ripple bestuurders vallen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC laat aanklachten tegen Ripple bestuurders vallen

Ripple (XRP)
VS
SEC laat aanklachten tegen Ripple bestuurders vallen

De SEC laat haar aanklachten tegen de leidinggevenden van Ripple Labs vallen. De belangrijkste procedures rond XRP gaan echter door.

Ripple behaalt weer een gedeeltelijke overwinning in zijn juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens rechtbankdocumenten heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission haar aanklachten tegen het managementteam rond Brad Garlinghouse en Chris Larsen laten vallen.

De SEC rekende de twee leidinggevenden eerder tot de medegedaagden voor vermeende overtredingen van de Amerikaanse effectenwetgeving. De rechtszaak zou volgend jaar beginnen. Dat zal nu niet gebeuren. Garlinghouse en Larsen kunnen niet opnieuw worden berecht voor deze vermeende overtredingen.

In plaats daarvan wil de toezichthouder zich volledig richten op de rechtszaak tegen Ripple Labs. In juli leed de SEC een bittere nederlaag.

Het hoofdproces staat gepland voor april 2024.

Ondertussen neemt de cryptomarkt het nieuws positief op. XRP, de eigen cryptocurrency van het Ripple netwerk, steeg de afgelopen 24 uur met ongeveer 6 procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven