Nieuws - SEC klaagt cryptobeurs Kraken aan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

SEC klaagt cryptobeurs Kraken aan

Exchanges
Wet en regelgeving
SEC, klaagt cryptobeurs Kraken aan

Het is al de tweede keer dit jaar: de SEC klaagt Kraken aan voor ongeregistreerde effectenhandel. De cryptobeurs bekritiseert de acties van de autoriteit.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft nieuwe aanklachten ingediend tegen Kraken, slechts negen maanden na het schikken van eerdere aanklachten. In een persbericht beweert de SEC dat Kraken's moederbedrijven "het crypto handelsplatform exploiteerden als een niet-geregistreerde effectenbeurs, makelaar, dealer en clearinghouse." Bovendien zou Kraken activa van klanten vermengd hebben met bedrijfsfondsen.

Volgens de rechtszaak zijn de volgende cryptocurrencies ook effecten: Cardano (ADA), Algorand (ALGO), Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL), Flow (FLOW), Internet Computer (ICP), Decentraland (MANA), Polygon (MATIC), Near (NEAR), OMG Network (OMG) en Solana (SOL).

Soortgelijke beschuldigingen eerder dit jaar

In juni deden de Amerikaanse autoriteiten soortgelijke beschuldigingen tegen Binance en Coinbase. "We beweren dat Kraken een zakelijke beslissing nam om honderden miljoenen dollars van beleggers binnen te harken in plaats van zich te houden aan de effectenwetgeving," zei de SEC. De in San Francisco gevestigde cryptobeurs zei in een verklaring dat het geen effecten aanbood. "De SEC heeft herhaaldelijk van cryptobeurzen geëist dat ze zich registreren zonder dat er ook maar één wet is die haar standpunt ondersteunt en zonder een duidelijk pad naar registratie," bekritiseerde Kraken.

In februari beschuldigde de SEC de cryptobeurs van ongeregistreerde effectenhandel. Als gevolg daarvan stopte Kraken met zijn staking-programma voor Amerikaanse klanten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven