Nieuws - SEC kan HEX-scammer Richard Heart niet vinden

Door Ted Maas

SEC kan HEX-scammer Richard Heart niet vinden

Wet en regelgeving
Scams, criminaliteit en fraude
SEC kan HEX-scammer Richard Heart niet vinden

De hoorzitting van HEX-oprichter Richard Heart, die is aangeklaagd wegens effectenfraude, is uitgesteld tot januari. De SEC kan de dader niet vinden.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft het lastig bij het indienen van een aanklacht tegen de beschuldigde HEX en Pulsechain oprichter Richard Heart. Dit blijkt uit rechtbankdocumenten.

Richard Schueler, in cryptokringen bekend als Richard Heart, zou een extravagante levensstijl hebben gefinancierd met geld van zijn investeerders. Hij zou daarbij ongeveer een miljard US dollar hebben verduisterd. In augustus spande de SEC daarom een rechtszaak aan tegen de oprichter.

Schueler zou in Helsinki wonen. Het Finse ministerie van Justitie kreeg daarom de opdracht om de aanklacht in te dienen. Echter, is er nog geen reactie. Als gevolg daarvan heeft de bevoegde rechtbank de hoorzitting tegen de HEX-oprichter nu uitgesteld tot 30 januari 2024.

Al voor zijn aanklacht waren er herhaaldelijk beschuldigingen dat Schueler's cryptoprojecten HEX en Pulsechains oplichterspraktijken waren. Heart blijft dit ontkennen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven