Nieuws - De SEC klaagt Hex-oprichter Richard Heart aan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

De SEC klaagt Hex-oprichter Richard Heart aan

Wet en regelgeving

Een sportwagen en een diamant van 555 karaat zou Hex en Pulsechain oprichter Richard Heart hebben gekocht met het geld van zijn investeerders. Nadat de SEC de beschuldigingen uitte stortte de koers van de tokens in elkaar.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Hex-oprichter Richard Heart en zijn projecten Hex, Pulsechain en PulseX aangeklaagd. Dit staat in het officiële persbericht van de SEC. Volgens de verklaring heeft Heart meer dan een miljard Amerikaanse dollar opgehaald met drie ongeregistreerde effectenemissies. Daarnaast heeft de controversiële crypto-ondernemer zijn investeerders opgelicht, volgens de aanklacht van de SEC.

"Heart vroeg investeerders om crypto-effecten te kopen die hij niet had geregistreerd," voegt het eraan toe.

Luxegoederen

Met het geld van de investeerders kocht Heart naar verluidt luxegoederen, "waaronder sportauto's, horloges en een 555-karaats zwarte diamant, naar verluidt de grootste zwarte diamant ter wereld." De SEC beweert ook dat Heart en Pulsechain de antifraudebepalingen van de federale effectenwetgeving hebben geschonden. Over de oprichter van Hex gaan er meerdere verhalen rond met oplichting en oneerlijke deals. Deze verhalen gaan vaak over spam e-mails, waardoor Heart een reputatie kreeg als de "spam koning".

De Hex Token (HEX) wordt op het moment van schrijven tegen US$ 0,0058 verhandeld en is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 30 procent gedaald. De Pulsechain Token (PLS) is ook met bijna 40 procent gekelderd.

Lees ook: SEC klaagt cryptoproject Quantstamp aan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven