Nieuws - SEC: Coinbase moet alle crypto verwijderen - behalve Bitcoin

Door Ted Maas

SEC: Coinbase moet alle crypto verwijderen - behalve Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Wet en regelgeving
Exchanges
SEC: Coinbase moet alle crypto verwijderen - behalve Bitcoin

De Amerikaanse financiële toezichthouder eiste dat de grootste Amerikaanse cryptobeurs zou stoppen met het handelen van andere coins. Nu staan beide partijen voor de rechter.

Een complete handelsstop voor alle coins behalve Bitcoin: dat is volgens de Financial Times wat de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC eiste van Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptobeurs. Volgens Brian Armstrong, CEO van het bedrijf, heeft de SEC gezegd dat alle coins behalve Bitcoin effecten zijn en de handel ervan dus illegaal zou zijn. De uitspraken komen overeen met oudere uitspraken van de SEC. De Amerikaanse financiële toezichthouder ontkent op zijn beurt weer deze berichten.

Coinbase en de SEC staan sinds 6 juni 2023 voor de rechter. Coinbase heeft volgens de beschuldiging van de Amerikaanse financiële toezichthouder Amerikaanse financiële wetten overtreden, waaronder: illegale handel in effecten.

Een Amerikaanse rechtbank verwierp onlangs een soortgelijke rechtszaak van de SEC tegen Ripple. De uitspraak wordt beschouwd als een belangrijke mijlpaal.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven