Nieuws - SEC: Binance heeft een luxe jacht gekocht met het geld van hun klanten

Sam Fröling

Door Sam Fröling

SEC: Binance heeft een luxe jacht gekocht met het geld van hun klanten

Binance Coin (BNB)
Wet en regelgeving
Exchanges
SEC: Binance bought a luxury yacht, with their customers' money

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission beschuldigt Binance en zijn oprichter Changpeng Zhao ervan om het bedrijfsnetwerk opzettelijk ondoorzichtbaar te maken.

In de aanklacht tegen Binance beschuldigt de SEC de cryptobeurs van onwettige omgang met geld van zijn klanten. Volgens de aanklacht vloeiden delen van de Binance-fondsen via een niet-transparant bedrijfsnetwerk naar de aankoop van een jacht ter waarde van 11 miljoen US dollar.

In 2021 werd "ten minste $145 miljoen overgemaakt van BAM Trading naar een rekening van Sigma Chain". Nog eens 45 miljoen US dollar zou ook van de rekening van een trustmaatschappij van BAM Trading naar Sigma Chain zijn overgemaakt. Van deze rekening "gaf het bedrijf 11 miljoen dollar uit aan de aankoop van een jacht", volgens de SEC.

"In afwezigheid van regelgevend toezicht konden de gedaagden de crypto- en geldtegoeden van beleggers naar believen overmaken, en dat deden ze ook", Laat de SEC weten.

Verder laat het weten: "Bijvoorbeeld, via rekeningen die eigendom waren van en gecontroleerd werden door Zhao en Binance, werden miljarden US dollars aan klantenfondsen samengevoegd van beide Binance-platforms naar een rekening die in handen was van een bedrijf gecontroleerd door Zhao (genaamd Merit Peak Limited). Waarbij deze fondsen vervolgens werden overgedragen aan een derde partij".

Zhao zou een aantal andere bedrijven hebben opgericht

Naast "Merit Peak" en "Sigma Chain" zou Zhao een aantal andere bedrijven hebben opgericht rond het cryptoplatform, beweert de SEC. Hoewel deze juridisch gescheiden zijn van de Amerikaanse afsplitsing Binance.US, heeft Zhao uiteindelijk de operationele controle over alle bedrijven.

Volgens de SEC werden "tientallen miljarden dollars" overgemaakt naar BAM Trading, Binance en gelieerde bedrijven via de rekeningen van Merit Peak en Sigma Chain.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven