Nieuws - SEC beoordeelt Ethereum ETF aanvraag van ProShares

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC beoordeelt Ethereum ETF aanvraag van ProShares

SEC beoordeelt Ethereum ETF aanvraag van ProShares

De SEC heeft in mei acht 19b-4 aanvragen voor Ethereum ETF's goedgekeurd. Nu zou een ander ETH indexfonds, ProShares, aan de lijst kunnen worden toegevoegd.

Ongeveer drie weken na het goedkeuren van acht ETH ETF aanvragen, bekijkt de SEC nog een aanvraag van ProShares. De New York Stock Exchange heeft een regelwijziging voorgesteld waardoor de ProShares ETF genoteerd en verhandeld zou kunnen worden.

ProShares wordt beschouwd als een gevestigde speler op de crypto ETF-markt, omdat het al SEC-goedkeuring heeft gekregen voor een beleggingsproduct met betrekking tot Ether futures.

Na publicatie in het Federal Register vraagt de SEC 21 dagen lang om publiek commentaar op de Ether ETF aanvraag. Dat geeft haar in totaal 45 dagen om een beslissing over de aanvraag goed te keuren, af te wijzen of uit te stellen.

"Eerste ingeving is dat [de ProShares ETF] niet op dag één met de andere ETF's zal lanceren, wanneer dat ook is, maar wie weet," reageerde Bloomberg ETF analist James Seyffart in een Twitter post.

Het valt echter nog te bezien of de SEC de ProShares Spot Ether ETF aanvraag daadwerkelijk groen licht zal geven. Van de andere acht potentiële ETF-emittenten zijn tot nu toe alleen de 19-B4 aanvragen goedgekeurd.

Definitieve goedkeuring vereist dat de SEC ook de S-1 aanvragen voor de Spot Ether ETF's goedkeurt. Alleen dan kan de handel officieel beginnen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven