Nieuws - Schuldeisers Celsius ontvangen 2 miljard US dollar

Door Ted Maas

Schuldeisers Celsius ontvangen 2 miljard US dollar

Bitcoin (BTC)
Ethereum (ETH)
Faillissement
Schuldeisers Celsius ontvangen 2 miljard US dollar

Gedupeerde klanten van de insolvente uitleendienst kunnen opgelucht ademhalen. Naar verluidt heeft het bedrijf al 75 procent van zijn schuld betaald. Dit blijkt uit rechtbankdocumenten.

Volgens de documenten hebben gedupeerde klanten van het bedrijf tot nu toe ongeveer twee miljard dollar in cryptocurrencies ontvangen. Dit is inclusief 20.500 BTC en 301.000 ETH. De betalingsdienstaanbieders PayPal en Venmo, evenals de exchange Coinbase, zijn verantwoordelijk voor de crypto-uitbetalingen.

Volgens de advocaten van het bedrijf is 75 procent van de schuld vereffend. In totaal wordt er ongeveer drie miljard dollar uitbetaald aan de benadeelde partijen.Alleen de schuldeisers die hadden ingestemd met het ingediende reorganisatieplan zullen debetalingen ontvangen. Individuele zaken zijn nog in behandeling en zullen volgens de berichten pas daarna worden afgerond.

In juli 2022 vroeg Celsius faillissement aan nadat betalingen op het platform werden stopgezet. De voormalige CEO van het bedrijf, Alex Mashinsky, wordt door de Amerikaanse justitie beschuldigd van fraude en marktmanipulatie. In september staat hem een proces te wachten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven