Nieuws - Celsius wil honderden miljoenen dollars aan ETH verkopen

Door Luc Vesters

Celsius wil honderden miljoenen dollars aan ETH verkopen

Ethereum (ETH)
Faillissement
Celsius wil honderden miljoenen dollars aan ETH verkopen

Het failliete crypto-uitleenbedrijf Celsius bereidt zich voor om zijn schuldeisers te compenseren. Om te zorgen voor voldoende liquiditeit worden nu grote hoeveelheden crypto-activa verplaatst, waaronder ETH ter waarde van honderden miljoenen Amerikaanse dollars. De maatregel werd in juli 2022 aangekondigd door de faillissementsaanvraag. De schuldeisers van Celsius wachten al 18 maanden op financiële compensatie en hebben nu nieuwe hoop.

Volgens Celsius zullen de ETH-holdings worden onttrokken aan staking, waar ze "het bedrijf waardevolle inkomsten zouden hebben verschaft door middel van staking beloningen".

Volgens het blockchain analysebedrijf Nansen bezit Celsius ongeveer een derde van de Ether die niet meer beschikbaar is. Het gaat in totaal om ongeveer 206.300 ETH, met een waarde van ongeveer 468,5 miljoen dollar. Celsius heeft op dit moment ruim 40.249 ETH teruggetrokken.

Sommige investeerders zijn bezorgd dat het vrijgeven van tokens uit staking een negatieve invloed kan hebben op de koers. Anderen blijven rustiger en stellen dat de maatregel geen probleem zou moeten vormen voor de koers van de op één na grootste cryptocurrency.

Volgens Coinmarketcap bedraagt het handelsvolume van ETH momenteel ongeveer $11,4 miljard. Zelfs in het onwaarschijnlijke geval van een eenmalige volledige verkoop van alle Ether in handen van Celsius, zou de markt in staat moeten zijn om het extra verkoopvolume te absorberen.

Celsius vertegenwoordigt de problemen van de crypto-industrie in 2022, waarin veel cryptokredietverstrekkers faillissement moesten aanvragen. De verantwoordelijke faillissementsrechter had ook kritiek op de aankondiging van het bedrijf dat het zich na het faillissement weer wilde richten op Bitcoin mining.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven