Nieuws - Samsung vertrouwt op Polygon in Web3

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Samsung vertrouwt op Polygon in Web3

Polygon (MATIC)
Solana (SOL)
Ontwikkelingen
Samsung vertrouwt, op Polygon in Web3

Met Samsung haalt Polygon nog een wereldwijde samenwerkingspartner aan boord. Tegelijkertijd sluimeren de layer 2 blockchain, NFT-protocollen van Solana weg.

Polygon begint het jaar met een knal. Samen met de Zuid-Koreaanse Tech gigant Samsung werkt de Layer 2 blockchain aan het verbeteren van gebruikerservaringen. Onderweg jaagt Polygon de NFT start-up DeLabs weg van de vermeende Ethereum killer Solana. Hiermee bouwt Polygon voort op de successen van vorig jaar en stimuleert het imago van crypto.

Samsung implementeert Polygon blockchain

Polygon’s oorspronkelijke streaming app Savage werkt samen met Samsung om Web3-gebruikers toegang te geven tot beelden en video's van hoge kwaliteit. Op Twitter zei het DeFi Protocol dat de samenwerking met de Tech gigant moet helpen om de Web3-oplossingen die momenteel worden aangeboden te verbeteren.

Verder wordt gezegd dat de smart tv-app kan helpen bij de naadloze integratie van een IRL (In Real Life) display. Daarnaast zegt Savage dat de app nuttig zal zijn voor "uploads van de hoogste kwaliteit op alle marktplaatsen". Meer details over de uitvoering moeten nog worden afgewacht.

De app wordt ook beschermd door licentieovereenkomsten en heeft daarom het potentieel om meer dan 25 miljoen huishoudens te bereiken. De samenwerking met Samsung lijkt investeerders te hebben geprikkeld. In de loop van vorige week steeg de koers van het Polygon-aandeel met maar liefst 11 procent. De cryptocurrency staat nu op de 10e plaats van de cryptocurrencies door zijn marktkapitalisatie.

Wedstrijd: Polygon vecht tegen Solana

Ondertussen, terwijl Polygon samenwerkt met sterke partners, valt het netwerk rivaal Solana aan. Eerste aanvalsvector: het NFT-bedrijf DeLabs, dat de populaire collecties DeGod en y00ts beheert. Met een subsidie van ongeveer drie miljoen dollar lokt Polygon de start-up naar zijn eigen blockchain. Oprichter Frank wil de fondsen gebruiken om "nieuwe werknemers aan te nemen" en een "crypto-incubator te creëren om zijn NFT-ecosysteem te ondersteunen".

Polygon was niet de enige geïnteresseerde partij om het NFT-protocol te verwerven, aldus de verklaring. Frank legde uit dat "veel grotere aanbiedingen" werden overwogen, maar dat DeLabs voor Polygon koos omdat "het de meest opwindende richting is voor y00ts als project".

Polygon 2022: het jaar van de crypto-adoptie?

Polygon begint 2023 net zo succesvol als vorig jaar eindigde. Met name de Layer 2 Schalings oplossing voor Ethereum is goed ontvangen door merken als Nike, Starbucks en Disney. Een ander succes van de gemeenschap was de eerste DeFi-transactie door de grote Amerikaanse bank J.P. Morgan. Het netwerk doet het ook goed buiten de mainstream bekendheid. Er zijn nu ongeveer 200 miljoen adressen.

Vanuit technisch oogpunt kan het volgende worden gezegd: Polygon (MATIC) was een van de outperformers in 2022. Of deze titel voor het komende jaar kan worden veiliggesteld, valt nog te bezien. In 2023 wil het team succesvol blijven en spreekt het van het "belangrijkste jaar in de geschiedenis van DeFi". Innovaties zouden worden gestimuleerd en meer en meer gebruikers zouden worden gesensibiliseerd voor DeFi thema's. Volgens Polygon zou ook de "stablecoin-adoptie in Latijns-Amerika en Afrika" hieraan bijdragen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven