Nieuws - Sam Bankman-Fried wordt aangeklaagd door FTX

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Sam Bankman-Fried wordt aangeklaagd door FTX

Wet en regelgeving
Sam Bankman-Fried  word aangeklaagd door FTX

Voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried zou 700 miljoen US dollar van klantenfondsen uit eigenbelang hebben overgemaakt naar de investeringsfirma K5 Global.

FTX eist 700 miljoen US dollar van de investeringsfirma K5 Global. Dit zou zijn voor het verduisteren van klantenfondsen van de insolvente cryptobeurs, meldt Reuters. Volgens de rechtszaak die is aangespannen bij de faillissementsrechtbank in Wilmington, Delaware, had de voormalige CEO en oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried, bedrijfsmiddelen willen gebruiken voor privédoeleinden.

Via zijn banden met K5 Global probeerde Bankman-Fried reddingssteun te krijgen, volgens de rechtszaak. De medeoprichter van K5 Global is Michael Kives. Bankman-Fried beschreef de voormalige adviseur van Hillary Clinton naar verluidt als een "one-stop shop voor politieke connecties en partnerschappen met beroemdheden".

Volgens FTX zouden de oprichters van K5 Global, Michael Kives en Bryan Baum, zichzelf hebben verrijkt met de investeringen. K5 Global ontkent deze beschuldigingen echter.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven