Nieuws - Sam Bankman-Fried wil toegang tot de wallet van FTX

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Sam Bankman-Fried wil toegang tot de wallet van FTX

FTX
Ontwikkelingen
VS
Exchanges
Sam Bankman-Fried wil toegang, tot de wallet van FTX

Terwijl de FTX-oprichter lijkt te proberen de voorwaarden van zijn borgtocht verder uit te rekken, waarschuwen de autoriteiten dat het proces mogelijk vervalst is.

Advocaten zijn op zoek naar Sam Bankman-Fried’s rechten over het beheren van de cryptocurrencies van de failliete FTX-exchange. Volgens hen is het nu duidelijk dat hun cliënt niet verantwoordelijk is voor een aantal ongeoorloofde transacties tijdens het faillissement. Hierdoor zou een verbod van de FTX-oprichter om crypto op te nemen overbodig zijn.

Historische borgtocht

De voorwaarden van zijn historische borgtocht hadden hem de toegang tot FTX's crypto ‘s verboden uit angst dat hij het geld zou gaan verduisteren. Ondertussen willen de autoriteiten meerdere activiteiten verder voor hem beperken. Als extra voorwaarde voor de borgtocht heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie ook verzocht om een communicatieblokkade voor Bankman-Fried. De reden hiervoor is dat Bankman-Fried in de loop van het huidige proces getuigen zou hebben "gemanipuleerd". Zo probeerde hij volgens berichten oude collega's en de hoofdadvocaat van FTX onder druk te zetten door middel van sms-berichten.

De rechter die de zaak op zich heeft gekregen, heeft het verzoek gedeeltelijk geaccepteerd, maar was tegen een volledig verbod. Dit zou Bankman-Fried zelfs verboden hebben zonder advocaat en te hebben met zijn therapeut te hebben gesproken. Een "onevenredig gebruik van zijn middelen", zoals de rechter vond.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven