Nieuws - Sam Bankman-Fried vecht uitlevering niet langer aan

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Sam Bankman-Fried vecht uitlevering niet langer aan

Sam Bankman-Fried vecht uitlevering, niet langer aan

De ongunstige omstandigheden in de gevangenis op de Bahama's hebben de ex-FTX CEO er wellicht toe gebracht de voorkeur te geven voor een uitlevering aan de VS.

Volgens berichten van Reuters wil de gearresteerde EX-CEO van FTX Sam Bankman-Fried de uitlevering aan de VS niet verder aanvechten. Volgens het rapport moet hij vandaag, maandag 19 december, voor de rechter verschijnen om zijn huidige besluit te herroepen. Bankman-Fried werd vorige week op de Bahama's gearresteerd. Tegelijkertijd klaagde een rechtbank in New York hem aan voor meerdere aanklachten wegens effectenfraude en het witwassen van geld. Er hangt nu 115 jaar gevangenisstraf boven zijn hoofd.

Slechte omstandigheden in de Bahama’s

De redenen voor zijn beroep zijn nog onbekend. De FTX-oprichter kan echter een hekel hebben gehad aan de weigering van binnenlandse detentie en aan de weigering van voorlopige invrijheidstelling op borgtocht. In plaats daarvan werd hij overgebracht naar de Fox Hill gevangenis op de Bahama's. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zouden de omstandigheden daar bijzonder onvriendelijk zijn. Het complex zou zijn geteisterd door knaagdieren en had onvoldoende sanitaire voorzieningen.

Na zijn uitlevering aan de VS zou tijdelijke opsluiting in een gevangenis in New York mogelijk zijn. Hier zou Bankman-Fried waarschijnlijk een jaar op zijn proces wachten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven