Nieuws - Sam Bankman Fried krijgt 6,5 uur verlof uit de gevangenis

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Sam Bankman Fried krijgt 6,5 uur verlof uit de gevangenis

Sam Bankman Fried krijgt 6,5 uur verlof uit de gevangenis

Omdat hij zijn borgtochtvoorwaarden zou hebben geschonden, moest de ex-CEO van FTX in de gevangenis wachten op zijn rechtszaak. Nu mag hij voor korte tijd weer naar buiten.

Een Amerikaanse rechter geeft Sam Bankman Fried toestemming om zijn advocaten buiten de gevangenis te ontmoeten. Dit staat in een gerechtelijk dossier van 22 augustus.

"De motie wordt ingewilligd voor zover de marshal de beklaagde een ontmoeting met een advocaat in het kantoor van de marshal toestaat," aldus het document.

De rechter, Lewis Kaplan, staat ook toe dat de advocaten van Bankman-Fried "een laptop met internet en een Wi-Fi-apparaat" meenemen naar de hoorzitting. In het dossier staat dat Bankman-Fried zijn advocaten op bepaalde tijden mag ontmoeten, bijvoorbeeld van 8.30 tot 15.00 uur.

Nadat er berichten waren opgedoken over geknoei met getuigen door Bankman Fried, vroeg het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) de rechtbank om zijn borgtocht in te trekken en hem op te sluiten. Hij was eerder vrijgelaten naar zijn ouderlijk huis op een borgtocht van $250 miljoen.

Het DOJ noemde poging tot getuigenvervalsing als reden. Bankman-Fried zou dagboeken van zijn voormalige vriendin en medegedaagde Caroline Ellison hebben gelekt naar de New York Times in een poging haar te intimideren.

Ellison, die de handelsfirma Alameda Research leidde voordat FTX instortte, speelt nu een cruciale rol als kroongetuige van de aanklager. Het proces staat gepland om in oktober te beginnen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven