Nieuws - Sam Altman keert terug naar OpenAI

Door Luc Vesters

Sam Altman keert terug naar OpenAI

Worldcoin (WLD)
Sam Altman keert terug naar OpenAI

Eerst het ontslag, toen een overstap naar concurrent Microsoft - nu de terugkeer. En dat allemaal binnen een paar dagen. Bij het bedrijf achter de succesvolle AI ChatGPT gaan de gebeurtenissen snel. Dit kondigde OpenAI aan op X.

Zo werd er een "fundamentele overeenkomst" bereikt tussen de raad van bestuur en het voormalige hoofd van het bedrijf. Altman moet terugkeren met een nieuw bestuur. Dit bestaat uit "Bret Taylor (voorzitter), Larry Summers en Adam D'Angelo".

Afgelopen vrijdag nog ontsloeg het huidige bestuur Sam Altman vanwege vermeende interne meningsverschillen. Microsoft-baas Satya Nadella kondigde toen aan dat Altman en zijn collega Greg Brockman naar Microsoft zouden verhuizen. Even later dreigde een groot deel van het OpenAI personeel te vertrekken als Altman niet opnieuw werd aangenomen.

De redenen voor Altman's oorspronkelijke ontslag zijn niet bekend. In zijn eigen verklaring op X verwelkomde hij echter zijn terugkeer. Hij kijkt er ook naar uit om voort te bouwen op de "sterke samenwerking met Microsoft".

Naast ChatGPT is Sam Altman ook de oprichter van het cryptoproject Worldcoin. De koers van het WLD token schommelde het hele weekend in lijn met het verloop van de gebeurtenissen. Toen Altman terugkeerde naar OpenAI, steeg WLD met enkele procenten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven