Nieuws - Rusland wil nationale cryptobeurs

Door Ted Maas

Rusland wil nationale cryptobeurs

Exchanges
Wereldeconomie
Rusland wil nationale exchange crypto

Volgens berichten in de media is Rusland van plan een nationale cryptobeurs te bouwen. De Doema (regering) is al "begonnen met het opstellen van een decreet voor een Russische cryptobeurs", zeggen ze. Ook de Centrale Bank van Rusland wordt hierbij betrokken.

De noodzakelijke wijzigingen van de wet "betreffende digitale financiële activa" waren medio november reeds door de afgevaardigden besproken. Aanvankelijk waren geen vertegenwoordigers van het ministerie van Financiën of de Centrale Bank, de regelgevende instanties voor de sector, aanwezig op de bijeenkomst. De plannen moesten eerst worden uitgewerkt voordat ze gepresenteerd werden aan de regering en de Bank van Rusland.

"Het heeft geen zin om te zeggen dat cryptocurrencies niet bestaan, maar het probleem is dat ze in grote hoeveelheden circuleren buiten de regelgeving van de staat om," aldus Sergej Altoechov, lid van het Comité voor Economisch Beleid. "Dit komt neer op miljarden roebels aan begrotingsinkomsten in de vorm van belastingen."

Volgens Altukhov is het noodzakelijk om "voorwaarden te scheppen voor de legalisering van cryptocurrencies".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven