Nieuws - Rusland stopt plannen voor nationale exchange

Door Ted Maas

Rusland stopt plannen voor nationale exchange

Exchanges
Wet en regelgeving
Rusland exchange wetten

Zoals het Russische persbureau Izvestia meldt, heeft Rusland besloten de plannen voor een nationale cryptobeurs stop te zetten. In plaats daarvan wil de regering regels en voorschriften opstellen voor bestaande cryptobedrijven.

"Het [ministerie] steunde de oprichting van één nationale exchange niet," zei de Russische directeur van financieel beleid. "We willen bedrijven de mogelijkheid geven om dergelijke websites via nieuwe wetten te laten regelen", voegde hij eraan toe.

Verschillende particuliere cryptobedrijven in de Russische Federatie voelden zich aangemoedigd door het nieuws. In een gesprek met Izvestia zei BitRiver dat "het overheidsbesluit zou helpen om marktmonopolies te elimineren".

Voor de industrie is de ontwikkeling positief, voegde hij eraan toe. Volgens een rapport is Rusland de tweede grootste hotspot voor cryptomining, net achter de VS. Terwijl het werk aan een nationaal handelsplatform nu waarschijnlijk wordt stopgezet, werkt Ruslands grootste bank aan een eigen blockchain. Ook is Rusland bezig met zijn eigen CBDC.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven