Nieuws - Rusland dreigt opnieuw met een verbod op Bitcoin

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Rusland dreigt opnieuw met een verbod op Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Rusland dreigt opnieuw met een verbod op Bitcoin

Voor de zoveelste keer overweegt het Kremlin het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies binnen het eigen land te beperken. Een bijbehorende wet ligt al op tafel.

De Russische regering is momenteel bezig met het opstellen van een wet die het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies in het land moet verbieden. Dit wordt gemeld door de staatsnieuwsdienst van het land, NSN.

Volgens hen wil men "het circuleren van cryptocurrencies" in het land stoppen en alleen door de staat erkende digitale valuta toestaan.

Alleen experimentele inspanningen met betrekking tot mining en CBDC's zouden dan mogelijk zijn. Rusland staat bekend als een van 's werelds grootste Bitcoin-mining-hotspots.

De reden voor het opnieuw invoeren van een verbod is het feit dat "cryptocurrencies vandaag de dag een quasi-valuta zijn" die "de roebel vervangen". Alleen met een verbod wordt de "monetaire eenheid van het land" gewaarborgd, zo wordt gezegd.

De wet moet op 1 september van dit jaar van kracht worden. De houding van Rusland ten opzichte van Bitcoin wordt als bijzonder ambivalent beschouwd.

Terwijl vertegenwoordigers van de centrale bank pleiten voor een absoluut verbod op Bitcoin en dergelijke, zijn er ook stemmen in de regering die voor een gematigde regulering pleiten.

In mei vorig jaar heeft de regering plannen voor een nationale crypto-beurs stopgezet. Tegelijkertijd werkt Rusland samen met andere BRICS-landen aan een eigen wereldvaluta die onafhankelijk is van de Amerikaanse dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven