Nieuws - Robert F. Kennedy Jr. wil de Amerikaanse dollar gaan ondersteunen met Bitcoin

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Robert F. Kennedy Jr. wil de Amerikaanse dollar gaan ondersteunen met Bitcoin

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
VS
Robert F. Kennedy Jr. wil de Amerikaanse dollar gaan ondersteunen, met Bitcoin

Robert F. Kennedy Jr. wil de Amerikaanse dollar steunen met Bitcoin als hij volgend jaar wordt gekozen tot president van de VS.

Robert F. Kennedy Jr. zegt dat hij Bitcoin wil gaan gebruiken om de Amerikaanse dollar te stabiliseren. De Democratische presidentskandidaat stelt ook voor om Bitcoin-winsten vrij te stellen van vermogenswinstbelasting. Het ondersteunen van de Amerikaanse dollar met "harde valuta" - goud, zilver, platina of Bitcoin - zou de Amerikaanse economie kunnen stabiliseren, aldus Kennedy.

"Het ondersteunen van de dollar en de Amerikaanse schuld met harde activa zou kunnen helpen om de kracht van de dollar te herstellen, de inflatie te beteugelen en een nieuw tijdperk van financiële stabiliteit, vrede en welvaart in te luiden in Amerika."

Het ondersteunen van de dollar zou geleidelijk gebeuren: "Mijn plan zou zijn om heel klein te beginnen, misschien één procent van de schuldverplichtingen zou worden ondersteund door harde valuta, zoals goud, zilver, platina of Bitcoin."

Kennedy eerder onder vuur als vaccinatiescepticus

Bitcoin-voorstander Kennedy is onder vuur komen te liggen als een vaccinatiescepticus. Tijdens de Coronapandemie sympathiseerde hij met de samenzweringsmythes in de oplichtersscene. Ondertussen zijn de kansen voor Kennedy niet groot: volgens de huidige peilingen is zittend president Joe Biden de duidelijke favoriet onder de Democraten.

Lees ook: CEO Brian Armstrong reikt hand uit naar Amerikaanse Democraten

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven