Nieuws - CEO Brian Armstrong reikt hand uit naar Amerikaanse Democraten

Sam Fröling

Door Sam Fröling

CEO Brian Armstrong reikt hand uit naar Amerikaanse Democraten

CEO Brian Armstrong reikt hand uit, naar Amerikaanse Democraten

Coinbase CEO Brian Armstrong gaat Democratische congresleden ontmoeten. Kan hij de Amerikaanse Democraten overtuigen om een gematigder standpunt in te nemen ten opzichte van cryptocurrencies?

Vandaag op woensdag 19 juli, zal Coinbase CEO Brian Armstrong Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ontmoeten. Dit laat Bloomberg weten. De congresleden maken deel uit van de New Democrat Coalition, een links-liberale groep opgericht in 1997 die "verenigd is achter de missie om een economie op te bouwen die werkt voor elke Amerikaan", volgens de website van de werkgroep. Het onderwerp van de discussie die achter gesloten deuren zal plaats vinden is een wetsvoorstel over cryptoregulering in de VS.

Regelgeving wordt steeds moeilijker

Momenteel zijn er concurrerende voorstellen van de Democraten en de Republikeinen. De Democraten worden beschouwd als meer cryptovijandig, de Republikeinen als meer open. Het nieuws komt op een moment dat de regelgeving steeds moeilijker wordt voor de Amerikaanse crypto-industrie. Coinbase wordt bijvoorbeeld geconfronteerd met een rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De autoriteit beschuldigt Coinbase van ongeoorloofde handel in effecten.

Onlangs steeg het aandeel Coinbase (COIN) aanzienlijk. In de nasleep van de rechts uitspraak in het voordeel van Ripple en XRP, daarmee schoot de koers met bijna 15 procent omhoog. Op het moment van schrijven wordt COIN verhandeld op 104 US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven