Nieuws - Ripple zou de XRP-prijs hebben gemanipuleerd

Door Ted Maas

Ripple zou de XRP-prijs hebben gemanipuleerd

Ripple zou de XRP-prijs hebben gemanipuleerd

Een ernstige beschuldiging: een crypto-analist beweert dat Ripple de XRP-koers heeft gemanipuleerd. Dit zijn zijn argumenten.

Volgens crypto-analist Darkhorse zou Ripple de XRP-prijs in 2015 en 2016 hebben beïnvloed. Bewijs hiervoor zou te vinden zijn in de rechtbankdocumenten met betrekking tot de procedure bij de SEC. Volgens deze documenten instrueerde Ripple de marktmaker GSR Markets om transacties uit te voeren met behulp van de zogenaamde "xrp 2t 6t bots". GSR zou XRP hebben gekocht vóór het nieuws en weer hebben verkocht "zodra de rally in volle gang was". Dit handelspatroon lijkt een herhaalde strategie te zijn geweest, vervolgt het rapport.

Volgens XRP-communitylid Wrathof Kahneman was dit een maatregel om de XRP-prijs te stabiliseren. "Ripple gebruikte bots om de prijs te stabiliseren en op te drijven in 2015/16," leest een bericht op X. Ripple heeft nog geen verklaring gepubliceerd over de specifieke beschuldigingen.

Ripple behaalde slechts een gedeeltelijke overwinning in zijn rechtszaak tegen de SEC in de zomer van 2023. Eind januari van dit jaar verscherpte de Amerikaanse Securities and Exchange Commission haar eisen tegen het cryptoproject.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven