Nieuws - SEC verscherpt haar eisen tegen Ripple

Door Ted Maas

SEC verscherpt haar eisen tegen Ripple

Ripple (XRP)
VS
Wet en regelgeving
SEC verscherpt haar eisen tegen Ripple

De SEC eist meer financiële documenten van Ripple. Een nieuwe escalatie in de rechtszaak. Hoe reageert het bedrijf achter XRP?

De SEC laat het er niet bij zitten in haar juridische geschil met Ripple en zet het offensief voort. De autoriteit heeft nu een nieuwe motie ingediend om Ripple te dwingen financiële documenten en details van XRP verkoopcontracten te overhandigen. De SEC stelt dat deze documenten cruciaal zijn voor het bepalen van passende straffen in de zaak. Bovendien wijst de SEC erop dat de financiële activiteiten en verkoopcontracten van Ripple ook na de rechtszaak relevant zijn.

In juli vorig jaar stelde de bevoegde rechtbank van het zuidelijke district van New York Ripple in het gelijk. Rechter Torres oordeelde dat het de XRP token van het bedrijf geen effect was. De vasthoudendheid van de SEC aan de documenten laat echter zien dat de SEC vastbesloten is om mogelijke schendingen van de regels door Ripple grondig te onderzoeken en te bestrijden. De meest recente motie van de SEC werd ingediend bij rechter Netburn.

Ripple heeft zich fel verzet tegen de motie van de SEC en heeft zowel de timing als de relevantie van de claims in twijfel getrokken. Het bedrijf beschuldigt de SEC ervan een nieuwe fase van de rechtszaak te willen starten, die het ongegrond en onnodig acht. Pro-XRP advocaat Bill Morgan legde in een verklaring op X uit dat de SEC de rechter moet laten zien waarom het verzoek niet zal leiden tot een miniproces. Hij benadrukte echter ook dat een langdurend gerechtelijk bevel de activiteiten van Ripple zou kunnen schaden.

In de tussentijd kon Ripple's XRP token zijn neerwaartse trend voorlopig stoppen tijdens de correctie van de algemene markt. Ripple staat nu weer boven de €0,47 cent. Het succes van de token is echter slechts gedeeltelijk gekoppeld aan het succes van het bedrijf Ripple Labs.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven